Jovana Dragojlović

 • Jovana DragojlovićMožete li nam se predstaviti u par rečenica?
  • Za sebe mogu da kažem da sam pre svega ljubitelj sporta, rekreacije i zdravog načina života i razmišljanja. U detinjstvu sam se oprobala u raznim sportovima (gimnastika, plivanje, razne vrste plesova), ali sam onda otkrila ljubav prema modernom plesu i tu sam se zadržala do danas. U srednjoj školi počinjem da radim, prvo kao pomoćni trener, a zatim i redovno kao trener i koreograf u plesnom klubu u kojem treniram i radim i tada otkrivam ljubav prema prema radu sa decom. To je bio momenat koji mi je pomogao pri opredeljenju profesije i odlučujem da upisem Fakultet za sport i fizičko vaspitanje. Danas mogu da kažem da sam diplomirani profesor sporta i fizičkog vaspitanja, uspešan plesač, trener i koreograf modernih plesova.
 • Koji su ti najveći uspesi što se sporta tiče?
  • Kao plesač mogu da se pohvalim mnogim medaljama sa državnih prvenstava i raznih festivala. Ipak najveći uspesi u mojoj takmičarskoj karijeri su zlatne medalje sa evrposkog prvenstva u jazz plesu 2009. god, zatim zlatna medalja na evropskom prvenstvu u modernim plesovima 2010, kao i zlatna medalja na svetskom kupu u jazz plesovima 2010. Kao koreograf mogu se pohvaliti mnogim uspesima mojih plesača i teško ih je nabrojati. Ipak, najvećim uspehom smatram kada vidim koliko deca uživaju u plesu i koliko vole da dolaze na treninge.  Drago mi je kada vidim koliko su posvećeni treniranju i koliko izrastaju u dobre i odgovorne ljude.
 • DIF i ples? Kako je taj spoj uspeo?
  • Ples mi je pomogao u mnogim sportovima na DIF-u poput ritmike, gimnastike, pa čak i motorike. Međutim volela bih da istaknem da sam sa svojim kolegama i profesorom ritmike i plesova osnovala plesnu sekciju fakulteta koja je bila veoma popularna i u kojoj su učestvovali i studenti koji su se bavili drugim sportovima koji nisu srodni plesu. Čak smo uveli i ples kao disciplinu na medjunarodnim takmičenjima fakulteta- Difovijada. Veoma mi je drago što i sada sekcija živi i studenti rado plešu kad god imaju priliku.
 • Šta očekuješ od kampa Družiciranje?
  • Pre svega očekujem dobro druženje i puno lepih uspomena. Nadam se da ću kroz igru i razonodu uspeti deci da približim vežbanje i rekreaciju i da ću uspeti da im objasnim koliko je bitno da se kreću i na taj način doprinesu svm zdravlju, ali i boljem raspoloženju. Kroz vežbanje ćemo se igrati i nadam se, stvoriti mnogo lepih i nezaboravnih uspomena.

Comments are closed.