Znam i mogu!

Udruženje građana „Družiciranje“ organizuje 3 besplatna interaktivna predavanja i koncertnu radionicu, u okviru projekta „Znam i mogu!“, koji je podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu – kancelarija za mlade. 

 

Projekat „Znam i mogu!“ je potpuna inovacija u omladinskom radu. Naše udruženje godinama unazad uspešno radi sa talentovanom omladinom. Svi segmenti su zasnovani na izistinskim potrebama ciljne grupe, a sveobuhvatna evaluacija nam je pokazala šta je to što u procesima rada sa mladima nedostaje.

Program je koncipiran iz nekoliko segmenata tako da se dođe do određene ciljne grupe koja je manje zastupljena jer nije deo nikakvog «problema». Naime, želja nam je da posebnu potporu damo deci koja su talentovana, uspešna i postižu određene rezultate. Poznato je takođe da takva deca često mogu da podlegnu pritiscima i da zbog svoje preterane odgovornosti sebi postavljaju veoma visoke ciljeve i iz tog razloga nemaju unutrašnje zadovoljstvo. Mi želimo upravo njih da naučimo da kvalitetno koriste svoje slobodno vreme uz adekvatan pristup. Mi želimo da pošaljemo jasnu poruku: „Niko ne može sam, ali se na sebe najbolje može osloniti!“. Dakle, ključ je u kvalitetnom slobodnom vremenu koje kada imamo možemo biti mnogo zadovoljniji, ako je smisleno iskorišćeno. Uspeh ide uz ogroman rad, odricanje ali i rezultate koje drušvo prepoznaje i vrednuje.

U okviru projekata organizovaćemo tri interaktivna predavanja i koncertnu radionicu, prema sledećem rasporedu:

  • subota, 9. novembar 2019. godine, u 12 sati: „Talenat ili rad – šta je presudno?“
  • subota, 16. novembar 2019. godine, u 12 sati: „Planiranje i ciljevi na putu ka uspehu“
  • subota, 23. novembar 2019. godine, u 12 sati: „Tim koji pobeđuje: nastavnik – učenik – roditelj“
  • sreda, 11. decembar 2019. godine, u 19:15 sati: „Obračun sa strahom“

Sve aktivnosti namenjene su prvenstveno mladima, uzrasta od 15 do 30 godina, ali i svim ostalim zainteresovanima.

Autor i medijator je Jasna Marković Vujanović, profesor flaute i šef duvačkog odseka u MŠ „Isidor Bajić“ u Novom Sadu.

Ulaz je besplatan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *