Gabriela Koso

Gabriela Koso rođena je 22.02. 1984. godine u Smederevu. Osnovnu i srednju muzičku školu završila je u Smederevu u klasi prof. Jovice Milošević. U toku svog osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja dobila je brojne nagrade na Republičkim takmičenjima, smotrama talenata, festivalima i drugim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Akademiju umetnosti upisala je 2003. godine u Novom Sadu u klasi prof. Žarka Perišića. Treću godinu studija završila je u klasi prof. Mirka Isaeskog, a četvrtu u Minneapolis-u, na Minnesota State University-u u klasi prof. Michaela Krotha. Svoju master diplomu stiče u Novom Sadu u klasi prof. Mirka Isaeskog.

Tokom studija, uzela je učešće na brojnim kursevima u Beču kod prof. Davida Seidela, u Londonu kod prof. Laurenca Perkinsa, u Zagrebu kod prof. Žarka Perišića, u Chicagu kod prof. Nadine Mackie.

Svirala je u Mariborskom simfonijskom orkestru, kao i u brojnim orkestrima u zemlji i inostranstvu. Bavi se improvizacijom i često snima muziku tog žanra sa Silardom Mezeijem i Jasnom Jovićević.

Radi u Muzičkoj školi Isidor Bajić kao profesor fagota od 2007. godine. Sa učenicima ima brojne nagrade na takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Majka je dvoje dece, voli da kuva i da slobodno vreme provodi u prirodi baveći se različitim sportovima.

Comments are closed.